Visual

Tamplarie noua. Ce tip de termopane sa aleg?

In momentul in care ne hotaram sa schimbam tamplaria caminului nostru, trebuie sa avem in vedere sa o facem pentru totdeauna. Putem sa achizitionam termopane luand in calcul numai aspectul pretului sau putem alege ferestre termopan de calitate, de care sa ne bucuram toata viata.

Primul pas in alegerea tamplariei este legat de amplasarea caminului dumnevoastra.

  • Daca locuiti intr-o zona insorita, puteti profita de calitatile extraordinare ale geamului 4 Seasons, care respinge razele ultraviolete, evitand efectul de sera pe care il creeaza ferestrele trecutului.
  • Va aflati intr-o zona rece? Putem reduce coeficientul de transfer termic inlocuind termopanul clasic cu geamul tripan (trei foi de geam).

Un alt aspect asupra caruia trebuie sa va decideti este culoarea profilului. Clasicul alb este completat de o serie de culori frecvent folosite, ce imita lemnul, la care se adauga o gama extrem de larga de folieri speciale. Diferenta in acest caz este pretul, profilele albe fiind mai ieftine cu aproximativ 25-30% decat profilele care imita lemnul.

Tamplaria trebuie adaptata si la spatiul existent. In functie de mobiler si de pozitionarea acestuia, putem alege diferite tipuri de deschideri: dechideri normale, oscilobatante, oscilo-culisante, armonice, deschideri exclusiv pe verticala sau actionari de la distanta.

In cazul in care tamplaria aleasa este VEKA, partea calitativa nu mai trebuie adusa in discutie pentru ca standardul de calitate este foarte sus.